image
image
image
image

Formát WebP

ContOS E-shop podporuje obrázkový formát WebP. WebP je moderní obrazový formát, který poskytuje vynikající bezeztrátovou i ztrátovou kompresi obrázků na webu. Jeho výhodou je podstatně menší velikost fotografií a zároveň větší rychlost jejich načítání oproti klasickým formátům JPEG a PNG. To vše při zachování dalších možností jako jsou průhlednost nebo možnost animace.

Bezeztrátové obrázky WebP mají ve srovnání s PNG o 26 % menší velikost. Ztrátové obrázky WebP jsou o 25-34 % menší než srovnatelné obrázky JPEG při ekvivalentním indexu kvality SSIM.

Tento formát je podporován většinou moderních prohlížečů, v případě, kdy je však e-shop zobrazován na starších prohlížečích, nabídne automaticky původní formát.

Jak formát WebP aktivovat?

V nastavení e-shopu se přepneme na záložku Nastavení/Nastavení 2 a v sekci ImageProcessor zkontrolujeme, zda je u všech třech velikostí obrázků uveden parametr format=webp

A to je vše. Od této chvíle budou všechny fotografie produktů v novém formátu WebP k dispozici všem moderním prohlížečům.