image
image
image
image

Nová aplikace Podání Online České pošty

Uživatelé, kteří využívají služeb České pošty pro zasílání zásilek, mají možnost využívat hromadný import podacích dat z ContOSu do aplikace Podání Online. Z této aplikace lze pak tisknout podací štítky a zásilky předávat k doručení.

Česká pošta vytvořila novou, modernější verzi aplikace pro online podání, která celý proces značně zjednodušuje a zrychluje. Dobrá zpráva je, že na straně ContOSu není potřeba provádět žádné další nastavení, formát datového souboru, který je generován v modulu Expedice, zůstává stejný.

Formát datového souboru, který je generován v modulu Expedice, zůstává stejný, v ContOSu není potřeba žádné další nastavení.

Při importu datového souboru v nové aplikaci pouze zkontrolujte, popř. upravte aktuální nastavení parametrů.

Provoz staré verze aplikace bude ukončen v průběhu roku 2024. O přesném termínu ukončení budete včas informováni. Do té doby lze využívat jak starou, tak i novou verzi aplikace. Přes novou aplikaci Podání Online lze již pořizovat všechny typy zásilek a využít všech služeb, které jsou k dispozici ve staré verzi aplikace.

UPOZORNĚNÍ: Data, která zapíšete v nové aplikaci, již neuvidíte ve staré verzi aplikace, avšak data zapsaná ve staré aplikaci uvidíte vždy i v nové verzi aplikace.

Aplikace Podání Online je vhodná především pro firemní zákazníky. Podmínkou jejího využití je uzavření smlouvy s Českou poštou a vytvoření účtu v PoštěOnline.