image
image
image
image

Řekli o nás: Contos – nejen tabulky a čísla

Máme radost, když vidíme, jak náš software pomáhá našim zákazníkům. Olomoucký antikvariát Mercatino používá náš software již řadu let. Přečtěte si, co o ContOSu majitel Mercatina Zoltán Kollárovič napsal. Podívejte se také na video s ukázkou přidávání věcí na e-shop.

Contos – nejen tabulky a čísla

"Kdysi jsem měl za to, že v Contosu musí pracovat desítky lidí."

Každý antikvariát, bazar, starožitnictví potřebuje nějaký software. Některé antikvariáty si takový software vytváří sami na míru, nebo si pořizují dostupné platformy. Jenže Contos není jen tak obyčejný software. Pracuji s ním od roku 2016 a beru Contos jako součást Mercatina. Někdy o něm mluvím jako o člověku (o něm) :). Program, který se neustále vyvíjí. Celou tu dobu vidím jak roste a vnímám jej jinak, než kdokoliv jiný. Jeho hlavní přednosti jsou ty, že mi pomáhá a dělá většinu práce za mě. Díky contosu dokážu zajistit kvalitu a služby, které jsou nutné k tomu, aby tak specifický obchod mohl prosperovat.

Proč je pro mě contos tak důležitý?

Je to program šitý antikvariátům a bazarům na míru. Jeho velkou výhodou je to, že práce s ním je zábavná. Možná, že někdo vidí jen shluk tabulek, ale já vidím celý organismus, který dokáže vše co potřebuji k rozvoji svého obchodu. Contos neustále počítá a zpracovává informace. Contos eviduje vše a vlastně mnohem více, než si běžný člověk dokáže představit. Díky tomu získáváme cenná data s kterými umíme pracovat. Díky tomu, že contos pracuje za mě, tak mám čas se podívat na věci z jiné perspektivy a vidět možnosti, které bych bez Contosu ani něměl možnost si představit.

Co Contos vlastně umí?

Nyní je to tak, že contos umí toho tolik, že to ani nejde vše tady vypsat. Ale postupně se mi to možná vše podaří.

Komise

Pro každý antikvariát by v dnešní době měl být komisní prodej jednou ze základních služeb, kterou klientovi obchod může nabídnout a díky contosu to jde s přehledem. Komise šetří čas i peníze. Můžete prodávat věci, aniž byste do toho investovali nějakou korunu a přitom mít z toho slušný zisk. Důležitou součást komisního prodeje je vyplácení peněz z komisního prodeje. Díky modulu příkazy dokážu zasílat platby klientům pravidelně každé pondělí ve stejný čas. Kromě příkazu se zasílá vyúčtování, kdy zasíláme lidem informace o tom co se prodalo a kolik peněz mají v daný den očekávat na svém účtu. Komisní smlouvy řešíme individuálně. Nyní se většinově snažím věci vykupovat, ale pokud se dostávám s klientem do patové situace ohledně ceny výkupu, tak komisní prodej je služba, díky které dokážu vyřešit problém oboustranně tak, že výhody a spokojenost jsou na obou stranách.

Eshop

Největší novinkou je vlastnost, že systém Contosu je plně synchronizován s eshopem. Do března roku 2020 Contos ještě eshop neměl. A objevil se za pět minut dvanáct, protože díky tomu jsme přežili covidové období. Eshop je pořád ve vývoji, ale už teď je to platforma, která svými funkcemi překonává většinu eshopu běžných antikvariátu a bazarů.

Způsob přidávání knih na eshop

Nevím jak to funguje ostatních antikvariátech, každopádně já jsem chtěl přidávat věci na náš eshop takovým způsobem, aby mě to bavilo. Vývoj v tomto směru chvíli trval, nějak se to ladilo, ale teď je to skvělé. Vlastně je to nad mé očekávání. Přidávání knih na eshop musí být rychlé, zábavné, příjemné, přehledné. Díky této novince je práce z Contosem téměř návyková.

Expedice

Expedice musí probíhat efektivně, protože na vše je nás zde jen pár lidí. Objednávky vyřizujeme z přehledem, plynule a s lehkostí. I přes větší množství objednávek dokážeme vše zpracovat za krátký čas, jelikož databáze Contosu vytváří vše za nás a objednávky se zpracovávají hromadně. V expedici si člověk může provést exporty dat pro poštu a zásilkovnu a díky tomu se nemusí vypisovat žádné adresy apod. Což si vlastně už dnes ani nedokážu představit.

Kompletace objednávek

To je skvělá novinka, díky které dokážeme kompletovat přijaté objednávky a přitom udržet řád a pořádek. Kompletace objednávek mi umožňuje evidovat co se z dané objednávky našlo, v jaký čas a kdo z nás v mercatinu to našel. Takže vidíme, v jaké fázi se objednávka nachází a co je potřeba popřípadě dodělat.

Contos je doslova pro bazar takový Golem

Díky Contosu se můžu zastavit, zpomalit. Dává mi jistotu. Je to program na který se můžu vždy spolehnout. Jen díky němu můžeme plánovat do budoucna v širší perspektivě. Když se zastavím, Contos jede pořád. Počítá, eviduje, pracuje na plné obrátky. Výhodou je, že čím více se s Contosem pracuje, tak tím víc roste a tím pádem i více pomáhá.

Cena contosu

Za kvalitu se platí. Za to, abych mohl dělat práci, která mě baví, mohl jí dělat nejlépe, v klidu a bez starostí si rád zaplatím. Ještě než jsem Contos objevil, tak jsme plánovali něco takového vymyslet. Kolik by to stálo si ani nechci představit. Systémový vývoj neřeším a za to jsem rád. Byla by to zátěž, která by mě odpoutávala od toho co je pro mě důležité. Nad Contosem nepřemýšlím ve směru kolik stojí, ale kolik mi to ušetří peněz, času a stresu.

Servis

Servis z contosu dostávám takový, jaký bych sám chtěl jednou poskytovat svým zákazníkům (což se přiznám nedosahuju, ale pracuju na tom). Profesionalita, snaha pomoct a nadstandartní podpora v době krizové situace (COVID) není běžná věc, kterou poskytuje každá firma. Je dobré vědět, že na druhé straně jsou lidé, kteří jsou k dispozici i v takové situaci.

Závěrem

Contos už mám šestým rokem a nedokážu si to bez něj představit. Je to takový základ na kterém se dá postavit antikvariát, bazar, cokoliv s klidem a jistotou.

Zdroj: https://mercatino.cz/antikvariat/contos-nejen-tabulky-a-cisla/